Menu Close

Upišite besplatan tečaj standardnog kineskog jezika za početnike

Otvorili smo prijave za upis na besplatan tečaj kineskog jezika za početnike na Konfucijevom institutu Sveučilišta u Zagrebu. Tečaj je namijenjen punoljetnim osobama s naprednim znanjem engleskog jezika. Zašto je potrebna visoka razina poznavanja engleskog jezika? Za razumijevanje nastavnog gradiva i uspješnu interakciju s profesorima. Naime, naši su profesori su izvorni govornici kineskog jezika pa se nastava provodi na engleskom jeziku. 

Motivacijski ispit kao uvjet za upis na besplatan tečaj kineskog jezika

Za upis je potrebno pristupiti motivacijskom ispitu. Prijave za motivacijski ispit će biti  otvorene do 31. kolovoza 2023. u 22 sata. Za prijavu je potrebno ispuniti online obrazac ← klikni na link! 

Po uspješno odrađenoj prijavi, primit ćete e-poruku u kojoj će se nalaziti lozinka (enrolment key). Nakon što primite lozinku, moći ćete se upisati u e- kolegij Entrance Exam 09-2023 gdje se nalaze pripremni materijali i motivacijski ispit. 

Prijave koje pristignu izvan navedenog roka neće biti uzete u obzir u niti jednom slučaju, kao ni telefonske prijave ili prijave poslane na neku od postojećih e-adresa Instituta. 

Kako pristupiti e-kolegiju Entrance Exam 09-2023

Za pristup motivacijskom ispitu i pripremnim materijalima, morate se registrirati na Loomen.Carnet.hr.  ← klikni na link! 
Nakon što se registrirate i prijavite u sustav, trebate se upisati u e-kolegij Entrance Exam 09-2023← klikni na link! 
Za to će vam biti potrebna lozinka (enrolment key) koju ste dobili nakon što ste ispunili prijavni formular. 

Upute za prijavu na Loomen i upis na e-kolegij Entrance Exam 09-2023

Pripremni materijali za motivacijski ispit

Materijali za pripremu i uspješno polaganje motivacijskog ispita bit će dostupni prijavljenim kandidatima na stranici usavrsavanje.loomen.carnet.hr od trenutka njihove prijave u Loomen sustav. Materijali su na engleskom jeziku.

Polaganje motivacijskog ispita

Motivacijski ispit bit će dostupan svim prijavljenim kandidatima od  31. srpnja 2023. u 10 sati do 1. rujna 2023. u 22 sata., na stranici usavrsavanje.loomen.carnet.hr – unutar online kolegija Entrance Exam 09-2023.

Ispit će se sastojati od 25 pitanja o kineskom jeziku i kulturi te pisanja kraćeg motivacijskog teksta na engleskom jeziku. Maksimalni broj bodova koji je moguće ostvariti na ispitu je 100. Ispitna pitanja su na engleskom jeziku. Ispit se provodi kroz online sustav i kandidati mu pristupaju od kuće. Za polaganje ispita kandidati će imati 25 minuta i tri pokušaja. Preporučujemo korištenje stolnog ili prijenosnog računala kako biste izbjegli tehničke poteškoće u korištenju sustava koje su moguće korištenjem pametnih telefona.  

Broj pitanja: 25
Vremensko ograničenje: 25 minuta
Upisni prag: 80 bodova
Dozvoljeni broj pokušaja: 3 (u obzir će se uzeti samo pokušaj s najviše ostvarenih bodova)

Rezultati motivacijskog ispita i upisi na tečaj

Prvi, privremeni rezultati motivacijskog ispita bit će poslani svim kandidatima na njihove e-adrese u utorak, 5.rujna 2023. do 13:00 sati. Žalbe i prigovore na rezultate motivacijskog ispita bit će moguće podnijeti od utorka, 5. rujna 2023., od 13:00 sati do srijede, 6. rujna 2023., do 13:00 sati. Konačni i finalni rezultati bit će poslani svima kandidatima na njihove e-adrese u četvrtak, 7. rujna 2023., do 13:00 sati.

Upisi kandidata koji su ostvarili pravo na upisi i pohađanje tečaja kineskog jezika na Konfucijevom institutu Sveučilišta u Zagrebu provodit će se od četvrtka, 7. rujna 2023., u 13:00 sati, sukladno rezultatima ostvarenim na motivacijskom ispitu. Termin pohađanja nastave kandidati će moći odabarati u tjednu od 28. kolovoza do 1. rujna putem online formulara koji će stići na njihove e-adrese.  

VAŽNO! Kandidatima koji su pristupili motivacijskom ispitu, a nisu ispunili prijavni formular neće se priznati ostvareni ispitni rezultati i neće im se omogućiti upis na tečaj. 

O tečaju

Početni tečaj standardnog kineskog jezika u Konfucijevom institutu Sveučilišta u Zagrebu, u zimskom semestru akademske godine 2023./2024., započet će 11. rujna 2023. Na tečaju se uči standardni kineski jezik. Sve grupe na početnim tečajevima imaju nastavu u ukupnom trajanju od 70 nastavnih sati. Prilikom upisa moći ćete birati između online nastave i nastave uživo. Nastava se odvija online  to dva puta tjedno – ponedjeljkom i srijedom ili utorkom i četvrtkom u dva termina: od 17:30 do 19.00 sati i od 19:30 do 21:00 sat. Točan raspored bit će utvrđen i dostupan naknadno. Za uspješno praćenje nastave u online obliku polaznici trebaju imati slušalice s mikrofonom, kameru, prijenosno ili stolno računalo te stabilnu i brzu internetsku vezu. Završetak nastave predviđen je za 26. siječnja 2024. Profesori su izvorni govornici kineskog jezika. Nastava se izvodi na engleskom i kineskom jeziku. Sve materijale potrebne za izvođenje nastave osigurat će Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu. Tečaj se ne naplaćuje.

Napominjemo kako je, sukladno nastavnim pravilima Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu, nužno prisustvovati na najmanje 70% nastave kako bi se moglo pristupiti polaganju završnog ispita na kraju semestra. Osim završnog ispita, polaznici će tijekom semestra imati i jedan kolokvij. Ukupna, završna ocjena svakog polaznika na tečaju sastoji se od nekoliko elemenata (nastavni zadaci tijekom semestra 40% ukupne ocjene, kolokvij 20% ukupne ocjene, završni ispit 40% ukupne ocjene, uz uvjet ostvarivanja rezultata od 60% za prolaz završnog ispita), pri čemu se mora ostvariti najmanje 60% od svih elemenata za uspješni završetak semestra

Detaljnije informacije možete pronaći u dokumentu Enrolment Guide: September 2023