Menu Close

Upisi na tečaj standarnog kineskog jezika, rujan 2022.

Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu upisuje novu generaciju polaznika na tečaj standardnog kineskog jezika za početnike. U zimskom semestru akademske godine 2022./2023. tečaj se ne naplaćuje. Tečaj je namijenjen punoljetnim osobama s naprednim znanjem engleskog jezika. Zašto engleski? Engleski jezik potreban je za razumijevanje nastavnog gradiva i interakciju s profesorima. Naime, profesori na Konfucijevom institutu Sveučilišta u Zagrebu izvorni su govornici kineskog jezika i ne govore hrvatski.

Profesori kineskog jezika na Konfucijevom institutu Sveučilišta u Zagrebu

Motivacijski ispit kao uvjet za upis na besplatan tečaj kineskog jezika

Za upis je potrebno pristupiti motivacijskom ispitu. Prijave za motivacijski ispit bit će otvorene od 21. srpnja 2022. u 10 sati do 21. kolovoza 2022. u 22 sata. Napominjemo, prijave su moguće isključivo putem online obrasca koji se nalazi na kraju članka koji upravo čitate. Prijave koje pristignu izvan navedenog roka neće biti uzete u obzir u niti jednom slučaju, kao ni telefonske prijave ili prijave poslane na neku od postojećih e-adresa Instituta. Po završetku roka za prijavu, prijavljeni kandidati dobit će e-poruku od strane Konfucijeva instituta s potvrdom prijave i daljnjim uputama. 

Pripremni materijali za motivacijski ispit

Materijali za pripremu i uspješno polaganje motivacijskog ispita bit će dostupni prijavljenim kandidatima na stranici mooc.carnet.hr od ponedjeljka, 22. kolovoza 2022. u 08:00 sati. Materijali su na engleskom jeziku.

Polaganje motivacijskog ispita

Motivacijski ispit održat će se u ponedjeljak, 5. rujna 2022., s početkom u 18:00 sati, na stranici mooc.carnet.hr  
Ispit će se sastojati od 50 do 70 pitanja iz jezičnog i kulturnog dijela te pisanja kraćeg motivacijskog teksta na engleskom jeziku. Maksimalni broj bodova koji je moguće ostvariti na ispitu je 100. Ispitna pitanja su na engleskom jeziku. Ispit se provodi kroz online sustav i kandidati mu pristupaju od kuće. Za polaganje ispita kandidati će imati 60 minuta. Preporučujemo korištenje stolnog ili prijenosnog računala kako biste izbjegli tehničke poteškoće u korištenju sustava koje su moguće korištenjem pametnih telefona.  

Rezultati motivacijskog ispita za upis na tečaj kineskog jezika

Prvi, privremeni rezultati motivacijskog ispita bit će poslani svim kandidatima na njihove e-adrese u utorak, 6. rujna 2022. do 13:00 sati. Žalbe i prigovore na rezultate motivacijskog ispita bit će moguće podnijeti od utorka, 6. rujna 2022., od 13:00 sati do srijede 7. rujna 2022., do 13:00 sati. Konačni i finalni rezultati bit će poslani svima kandidatima na njihove e-adrese u četvrtak, 8. rujna 2022., do 13:00 sati.

Upisi kandidata koji su ostvarili pravo na upisi i pohađanje tečaja kineskog jezika na Konfucijevom institutu Sveučilišta u Zagrebu provodit će se od četvrtka, 8. rujna 2022., u 13:00 sati, sukladno rezultatima ostvarenim na motivacijskom ispitu.

O tečaju

Početni tečaj standardnog kineskog jezika u Konfucijevom institutu Sveučilišta u Zagrebu, u zimskom semestru akademske godine 2022./2023. započet će 12. rujna 2022. Na tečaju se uči standardni kineski jezik i znakovi. Sve grupe na početnim tečajevima imaju nastavu u ukupnom trajanju od 70 nastavnih sati. Nastava se odvija isključivo online, po rasporedu koji će biti utvrđen i dostupan naknadno, dva puta tjedno po 90 minuta. Završetak nastave predviđen je za 24. siječnja 2023. Nastava se izvodi na engleskom i kineskom jeziku. Sve materijale potrebne za izvođenje nastave osigurat će Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu.

Detaljnije informacije možete pronaći u dokumentu Tečaj kineskog jezika za početnike_informacije za upis i prijavu