Menu Close

Otvoreni su upisi na besplatan tečaj kineskog jezika za početnike

Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu upisuje novu generaciju polaznika na besplatan tečaj standardnog kineskog jezika za početnike. Tečaj je namijenjen punoljetnim osobama s naprednim znanjem engleskog jezika. Zašto engleski? Engleski jezik potreban je za razumijevanje nastavnog gradiva i interakciju s profesorima. Naime, profesori na Konfucijevom institutu Sveučilišta u Zagrebu izvorni su govornici kineskog jezika i ne govore hrvatski.

VAŽNA OBAVIJEST: PRODUŽEN JE ROK ZA PRIJAVU

Produžili smo rok za prijavu na besplatan tečaj kineskog jezika. Prijave će se primati do 12. veljače 2023.
Upisi će se provoditi u tjednu od 13. do 17. veljače bez najavljenog motivacijskog ispita, a sukladno redoslijedu prijave kandidata. 

Za prijavu je potrebno ispuniti online obrazac ← klikni na link!

Motivacijski ispit kao uvjet za upis na besplatan tečaj kineskog jezika

Za upis je potrebno pristupiti motivacijskom ispitu. Prijave za motivacijski ispit bit će otvorene od 20. siječnja 2023. u 10 sati do 30. siječnja 2023. u 22 sata. Za prijavu je potrebno ispuniti online obrazac ← klikni na link! 

Prijave koje pristignu izvan navedenog roka neće biti uzete u obzir u niti jednom slučaju, kao ni telefonske prijave ili prijave poslane na neku od postojećih e-adresa Instituta. Po završetku roka za prijavu, prijavljeni kandidati dobit će e-poruku od strane Konfucijeva instituta s potvrdom prijave i daljnjim uputama. 

Pripremni materijali za motivacijski ispit

Materijali za pripremu i uspješno polaganje motivacijskog ispita bit će dostupni prijavljenim kandidatima na stranici usavrsavanje.loomen.carnet.hr od ponedjeljka, 1. veljače 2023. u 08:00 sati. Materijali su na engleskom jeziku.

Polaganje motivacijskog ispita

Motivacijski ispit održat će se u ponedjeljak, 13. veljače 2023., s početkom u 18:00 sati, na stranici usavrsavanje.loomen.carnet.hr

Ispit će se sastojati od 50 do 70 pitanja iz jezičnog i kulturnog dijela te pisanja kraćeg motivacijskog teksta na engleskom jeziku. Maksimalni broj bodova koji je moguće ostvariti na ispitu je 100. Ispitna pitanja su na engleskom jeziku. Ispit se provodi kroz online sustav i kandidati mu pristupaju od kuće. Za polaganje ispita kandidati će imati 60 minuta. Preporučujemo korištenje stolnog ili prijenosnog računala kako biste izbjegli tehničke poteškoće u korištenju sustava koje su moguće korištenjem pametnih telefona.  

Rezultati motivacijskog ispita i upisi na tečaj

Prvi, privremeni rezultati motivacijskog ispita bit će poslani svim kandidatima na njihove e-adrese u utorak, 14. veljača 2023. do 13:00 sati. Žalbe i prigovore na rezultate motivacijskog ispita bit će moguće podnijeti od utorka, 14. veljače 2023., od 13:00 sati do srijede, 15. veljače 2023., do 13:00 sati. Konačni i finalni rezultati bit će poslani svima kandidatima na njihove e-adrese u četvrtak, 14. veljače 2023., do 13:00 sati.

Upisi kandidata koji su ostvarili pravo na upisi i pohađanje tečaja kineskog jezika na Konfucijevom institutu Sveučilišta u Zagrebu provodit će se od četvrtka, 14. veljače 2023., u 13:00 sati, sukladno rezultatima ostvarenim na motivacijskom ispitu.

O tečaju

Početni tečaj standardnog kineskog jezika u Konfucijevom institutu Sveučilišta u Zagrebu, u ljetnom semestru akademske godine 2022./2023., započet će 20. veljače 2023. Na tečaju se uči standardni kineski jezik. Sve grupe na početnim tečajevima imaju nastavu u ukupnom trajanju od 70 nastavnih sati. Nastava se odvija isključivo online putem Zoom platforme i to dva puta tjedno – ponedjeljkom i srijedom ili utorkom i četvrtkom u dva termina: od 17:00 do 18.30 sati i od 18:45 do 20:15 sati. Točan raspored bit će utvrđen i dostupan naknadno. Za uspješno praćenje nastave u online obliku polaznici trebaju imati slušalice s mikrofonom, kameru, prijenosno ili stolno računalo te stabilnu i brzu internetsku vezu. Završetak nastave predviđen je za 20. lipnja 2023. Profesori su izvorni govornici kineskog jezika. Nastava se izvodi na engleskom i kineskom jeziku. Sve materijale potrebne za izvođenje nastave osigurat će Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu. Tečaj se ne naplaćuje.

Napominjemo kako je, sukladno nastavnim pravilima Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu, nužno prisustvovati na najmanje 70% nastave kako bi se moglo pristupiti polaganju završnog ispita na kraju semestra. Osim završnog ispita, polaznici će tijekom semestra imati i jedan kolokvij. Ukupna, završna ocjena svakog polaznika na tečaju sastoji se od nekoliko elemenata (nastavni zadaci tijekom semestra 40% ukupne ocjene, kolokvij 20% ukupne ocjene, završni ispit 40% ukupne ocjene, uz uvjet ostvarivanja rezultata od 60% za prolaz završnog ispita), pri čemu se mora ostvariti najmanje 60% od svih elemenata za uspješni završetak semestra

Detaljnije informacije možete pronaći u dokumentu Tečaj kineskog jezika za početnike_informacije za upis i prijavu