Sveučilište u Šangaju za međunarodno poslovanje i ekonomiju posjetilo Sveučilište u Zagrebu

U subotu 29. studenog 2014. Sveučilište u Zagrebu posjetilo je izaslanstvo Sveučilišta u Šangaju za međunarodno poslovanje i ekonomiju (Shanghai University of International Business and Economics, SUIBE) u čijem su sastavu bili prof. Nie Qing, zamjenica predsjednika SUIBE-a, prof. Zou Nannan, voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju, prof. Zhang Hong, voditelj diplomskih studija, prof. Quan Hua, voditelj Škole za turizam, prof. Wang Guanglin, voditelj Škole za strane jezike i direktor Ureda Konfucijevih instituta na SUIBE-u i prof. Ye Rong, zamjenica direktora Ureda Konfucijevih instituta.

Goste iz Kine na Sveučilištu u Zagrebu primili su prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Miloš Judaš, prorektor za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju, prof. dr. sc. Jurica Pavičić, prodekan za međunarodnu suradnju i akreditacije na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Mislav Ante Omazić, prodekan za nastavu, studente i upravljanje kvalitetom na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Nevenka Čavlek, Katedra za turizam na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i Yan Lidong i Krešimir Jurak, voditelji Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjem radu, ali i o budućem djelovanju i razvoju Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu, kao i o širenju suradnje između dva sveučilišta kroz platformu Konfucijeva instituta. Tema razgovora bila je i suradnja između Ekonomskog Fakulteta u Zagrebu i Sveučilišta u Šangaju za međunarodno poslovanje i ekonomiju kroz razmjenu studenata i profesora te mogućnost pokretanja zajedničkog akreditiranog studija iz područja turizma.

Podijelite s prijateljima...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin