Pokaži svoje znanje kineskoga jezika i otputuju Kinu

U subotu 10. svibnja 2014. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održat će se preliminarni krug natjecanja „Kineski most“ na kojem mogu sudjelovati redoviti studenti,hrvatski državljani, do 30 godina starosti. Prijave se primaju do 15. travnja.

Pravo prijave imaju redoviti studenti do 30 godina starosti, hrvatski državljani, koji nisu rođeni i odrasli u Kini te čiji materinski jezik nije kineski.

Zainteresirani kandidati mogu se prijaviti osobnim odlaskom u prostorije Instituta, Savska cesta 25 ili slanjem prijave na e-mail adresu jvrhovski[at]ki.unizg.hr.

Prijava treba sadržavati potvrdu o upisanom semestru kojom se dokazuje status redovnog studenta i kopiju osobne iskaznice. Prijave se primaju do 15. travnja 2014.

Natjecanje se sastoji od tri dijela:

1. Znanje kineskoga jezika   Natjecatelji će pokazati svoje znanje kineskoga jezika kratkim predstavljanjem i govorom na temu po izboru te odgovaranjem na pitanja žirija.

2.  Znanje o Kini Natjecatelji će odgovoriti na pitanja žirija o NR Kini (povijest, kultura, politika,...)

3. Demonstracija vještina iz područja kineske kulture i umjetnosti   

Svaki natjecatelj demonstrirat će barem jednu vještinu iz pordučja kineske kulture i umjetnosti:  kineska glazba (pjevanje, sviranje), ples, akrobatika, kineska opera, kaligrafija, slikanje, izrezivanje papira, kineske borilačke vještine... Pobjednik natjecanja osvaja put u Kinu i sudjelovanje u finalu 13. Kineskoga mosta te stipendiju Konfucijeva instituta za studiranje na jednom od kineskih sveučilišta. Natjecatelj koji osvoji drugo mjesto također putuje u Kinu na finale natjecanja, ali ne kao sudionik, nego kao promatrač. Veleposlanstvo NR Kine pripremilo je prigodne poklone i za sve druge natjecatelje.

Materijale za pripremu možete preuzeti na službenoj stranici natjecanja Kineski most www.bridge.chinese.cn. „Kineski most“ međunarodno je natjecanje u znanju kineskoga jezika za neizvorne govornike pod pokroviteljsvom Nacionalnog ureda za promociju kineskoga jezika vlade NR Kine (Hanban). Organizatori preliminarnog kruga u Hrvatskoj su Veleposlanstvo NR Kine u Hrvatskoj i Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu, a suorganizator je Filozofski fakultet u Zagrebu.

Podijelite s prijateljima...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin