Partneri Instituta

Partneri Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu su tvrtke, institucije i ustanove koje su nas podržale i pomogle nam da uspješno započnemo s radom. Partneri Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu su tvrtke, institucije i ustanove koje su nas podržale i pomogle nam da uspješno započnemo s radom.

Nacionalni ured za promociju kineskog jezika vlade NR Kine (Hanban) izvršno je tijelo Međunarodnog vijeća kineskoga jezika osnovano 1987. u Pekingu i sjedište Konfucijevih instituta. Hanban je svojim djelovanjem usmjeren na promicanje gospodarske i trgovinske suradnje između NR Kine i drugih zemalja, kao i na poticanje znanstvene, tehnološke i kulturne razmjene.

Šangajski institut za međunarodnu trgovinu, osnovan 1960. kao dio Ministarstva za vanjsku trgovinu i gospodarsku suradnju NR Kine - danas djeluje pod nadležnošću lokalne vlade grada Šangaja – jedina je institucija visokog obrazovanja na istoku Kine posvećena obrazovanju na području međunarodne trgovine i poslovanja.

Hrvatska gospodarska komora predstavlja središnji izvor informacija svim hrvatskim tvrtkama i njihovim inozemnim partnerima. U suradnji s državnim institucijama Komora radi na zastupanju i zaštiti interesa hrvatskog gospodarstva.

Ministarstvo kulture je središnje tijelo državne up¬ra¬ve u Republici Hrvatskoj koje obavlja upravne i druge poslove u području kulture te kulturne i prirodne baštine. Misija Ministarstva je razvitka kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, zaštita i očuvanje kulturne baštine i prirode u Republici Hrvatskoj te predstavljanja hrvatske kulture u svijetu. Ministarstvo aktivno radi i na razvoju međunarodne kulturne suradnje.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa obavlja upravne i druge poslove u području obrazovanja, znanosti i sporta. Jedna od zadaća Ministarstva jest stvoriti preduvjete za slobodno kretanje studenata, profesora, znanstvenika i istraživača u području visokog obrazovanja i znanosti što je u duhu europske politike stvaranja zajedničkog obrazovnog i znanstvenog prostora.

Grad Zagreb je kulturno, znanstveno, gospodarsko, političko i administrativno središte Republike Hrvatske sa sjedištem Sabora, Predsjednika i Vlade Republike Hrvatske. Grad Zagreb je posebna jedinstvena, teritorijalna, upravna i samoupravna jedinica koja ima položaj županije.

U Zagrebu: 13 nastavnih lokacija: 3 osnovne škole (Osnovna škola Matije Gupca, Osnovna škola Izidora Kršnjavoga i Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića), 1 srednjoj školi (XV. gimnazija - MIOC), 3 gradske knjižnice (Knjižnica Tina Ujevića, Knjižnica Savski Gaj i Dječja Knjižnica M2), 3 fakulteta (Filozofski fakultet, Ekonomski fakultet i Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu) i na ostalim lokacijama (Udruga Dar, EBMAS Centar Zagreb, Dvorana Martinovka - Katedra za tjelesnu i zdravstvenu kulturu Filozofskog fakulteta).

U Varaždinu: 4 nastavne lokacije (Elektrostrojarska škola, I. gimnazija, Gospodarska škola, I. osnovna)

U Dubrovniku:  2 nastavne lokacije (Postdiplomsko središte Dubrovnik, Osnovna škola Lapad)

U Rijeci: 4 nastavne lokacije (Klub mladih Rijeka, OŠ Nikole Tesle, Gimnazija Andrije Mohorovičića, Prva riječka hrvatska gimnazija)

U Splitu: 5 nastavnih lokacija (Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu, OŠ Spinut, V. gimnazija ''Vladimira Nazora, Gradska knjižnica Marka Marulića, Klub mladih Split)

U Zadru: 1 nastavna lokacija (Centar za strane jezike Sveučilišta u Zadru)

U Puli: 2 nastavne lokacije (Sveučilište Jurja Dobrile, Ekonomska škola)

Podijelite s prijateljima...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin