Mo Yan na Noći knjige 2017.

Konfucijev institut i ove godine sudjeluje u Noći knjige na kojoj će javnosti predstaviti kineskog književnika i dobitnika Nobelove nagrade za književnost, Mo Yana. Program će biti održan u dva dana, a vodit će ga mr.sc. Karolina Švencbir Bouzaza, prevoditeljica dviju Mo Yanovih knjiga (uskoro i treće).

 

PRVI DAN

datum: 21. travnja u 19 sati

mjesto: Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu (Savska cesta 25, II. kat Studentskog centra)

Predavanje: Mo Yan

Predavanje u trajanju od 90 minuta podijeljeno je u tri temetske cjeline s naglaskom na književno stvaralaštvo kineskog suvremenog književnika Mo Yana, a držat će ga mr.sc. Karolina Švencbir Bouzaza.

Predavanjem želimo da šira publika dobije uvid u život i književno stvaralaštvo jednog od najznačajnijih suvremenih autora kineske književnosti, da shvati intelektualno i literarno okružje unutar kojeg sam autor djeluje te u konačnici doprinese širem razumijevanju kineske suvremene književnosti.

 

DRUGI DAN

datum: 22. travnja u 18 sati

mjesto: Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu (Savska cesta 25, II. kat Studentskog centra)

Čitanje: Mo Yan

Čitanje Mo Yanove knjige Žabe, u trajanju od jednog sata, nadovezuje se na prethodno predavanje o autoru, a knjigu čita i moderira mr.sc. Karolina Švencbir Bouzaza.

Ponajprije se široj publici izlažu biografske crtice iz Mo Yanova života te iznosi sadržaj i osnovni elementi odnosno motivi koji se protežu kroz odabrano djelo. Nadalje izdvaja se jedan kraći ulomak iz djela te ga se čita. Na taj način šira publika stječe uvid u djelo i upoznaje se s autorovom pisanom riječi. U konačnici, publika interaktivno kroz pitanja sudjeluje u raspravi o tom odabranom djelu s ciljem da stekne što bolje razumijevanje samog teksta.

Podijelite s prijateljima...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin