Borilačka vještina yong chun (wing tzun)

Yong chun (wing tzun) osmišljen je kao borilački sustav koji naglasak stavlja na ekonomičnost pokreta i efikasnu upotrebu sile kako bi se omogućilo i fizički slabijim osobama da se obrane od napadača. Razvila ga je budistička redovnica Ng Mui prije više od 300 godina, dok je bila jedna od glavnih majstora Kung Fua u hramu Shaolin. U to vrijeme su hramovi bili kolijevke znanstvene misli i proučavanja prirodnih pojava i svijeta koji nas okružuje. Zato za yong chun možemo reći kako je tradicionalan stil kung fua koji kroz neprestanu evoluciju i znanstvenu analizu raste i razvija se i danas. Upravo utemeljenost na znanjima anatomije, fizike, psihologije te testiranja u stvarnim borbenim situacijama garantira poziciju yong chun u samom vrhu borilačkih vještina.

Sam borilački sustav je vrlo jednostavan, budući da slijedi principe ekonomičnosti pokreta, istovremenosti obrane i napada, udaraca koji dolaze u eksplozivnim serijama, te načelo "manje je više", koje zorno opisuje odmak od kung fua kakav možete vidjeti u filmovima. Yong chun je realan, učinkovit i usmjeren ka stjecanju sposobnosti samoobrane, samopouzdanja i postizanju vrhunske fizičke kondicije.

Yong chun se može naučiti prilično brzo i zatim nadograđivati, uvijek poštivajući gore navedene principe, koji vježbaču omogućavaju da se adekvatno obrani i u borbenoj situaciji u kojoj još nikada nije bio. Zato kroz metodičko učenje principa i kontinuirani osobni rast, pod vodstvom licenciranih instruktora, možete brzo i kvalitetno ispuniti svoje želje koje su vas dovele u svijet borilačkih vještina. Yong chun zadovoljava zahtjeve "odgovarajuće sile", te je stoga prepoznat kao iznimno koristan u policiji, vojsci i drugim službama sigurnosti. No, najbolje jamstvo vaše osobne sigurnosti na kraju ste vi sami.

Program tečaja obuhvaća prve dvije forma yong chuna i borbene primjene istih, shuai shou (lat sao - kontrolirani sparing) i chi shou (chi sao - slijepljene ruke).

Podijelite s prijateljima...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin